Filtru stabilizator gaz TECNOGAS

Pliant

Se utilizeaza pentru reglarea si stabilizarea presiunii gazului ininstalaţiile de alimentare cu gaz metan a centralelor termice, boilerelor, convectoarelor sau aragazelor.

Caracteristici:
– corp din aluminiu
– filtru de 50 µm
– cu prize de măsurare

Temperatură minimă de lucru (°C) -15
Temperatură maximă de lucru (°C) 60
Înălţime (mm) 152
Lungime (mm) 120
Diametru (inch) 3/4
Presiune maximă de ieşire (mbar) 60
Presiune maximă de intrare (mbar) 500
Presiune minimă de ieşire (mbar) 16
Masă (kg) 0.75

Furtune gaz

Pliant

Racordul flexibil și extensibil cu filet MF (interior – exterior) și FF (interior – interior) este destinat a fi utilizat pentru alimentarea cu gaz combustibil a instalaţiilor pentru prepararea apei calde și/sau încălzire. Racordul este fabricat integral din inox și este acoperit cu o membrană de protecţie și izolare, de culoare galbenă. Se comercializează cu garnituri de silicon la ambele capete.

1/2”: de la 30 cm la 200cm
3/4”: de la 30 cm la 200 cm

Detector gaz

Pliant

SENZOR
Model senzor: AC 230V +/- 15%
Consum în gol: aprox. 1W
Timp răspuns: 30 sec. reluat automat
Tip gaz: metan
Punct referinţă alarmă: 10% LIE (100ppm)
Nivel alarmă sonoră: aprox. 70dB
Greutate senzor: 290g
Dimensiune senzor: 125x84x45mm

ELECTROVENTIL
Tipul gazului folosit: gaz natural
Corp: aliaj alamă
Material de etanșare: cauciuc NBR
Temperatura de lucru: -10~50°C
Presiunea maximă: 50kpa
Conexiuni: G3/4”
Rearmare: manuală
Moduri de închidere: impuls electric sau manual
Tensiune: DC 9-12V
Timpul de închidere: < 1sec.

Termostat fara fir CT3W/CT7W

Pliant

Termostatul de camera CT3W/CT7W este construit pentru a da comanda de pornire sau de oprire unei centrale termice murale, fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de incalzire centrala si aer conditionat comercializate in Romania si Uniunea Europeana, indiferent de tensiunea de comanda (24V sau 230V).

Termostatul comanda aparatul de incalzire sau de climatizare astfel incat temperatura ambianta sa fie mentinuta constanta la valoarea dorita de dvs. Precizia mare a termostatului asigura confort in locuinta sau biroul dvs., precum si economie la cheltuielile cu energia.

Termostatul este mobil, nu necesita legatura electrica prin cablu la cazan, el este un emitator care trimite semnale de radiofrecventa receptorului (un modul fix in legatură directa cu cazanul de incalzire sau aparatul de aer conditionat). Receptorul primeste semnalele de la termostat si comanda pornirea sau oprirea, prin cablul electric conectat intre receptor si cazan sau aer conditionat. Termostatul poate comanda un aparat de incalzire sau de climatizare, dar, cu scopul simplificarii textului, vom folosi ter­menul de cazan.

Termostatul poarta un numar de serie de fabricatie. Acelasi numar este trecut si pe receptor. Cu alte cuvinte termostatul (emitatorul) si baza (receptorul), sunt perechi. Emitatorul si receptorul sunt reglate din fabrica sa lucreze pe aceeasi frecventa si au acelasi cod de adresa, cu scopul de a comunica numai intre ele.

Pentru a economisi energia bateriilor si a prelungi durata acestora de viata, termostatul nu emite permanent semnale, ci trimite receptorului comenzi cu o anumita periodicitate. Termostatul cu comanda in radiofrecventa este mobil. Din acest fapt rezulta cateva avantaje, si anume:
– nu necesita pozarea unui cablu electric, evitandu-se deranjul in cladire;
– permite gasirea, prin incercari, a locului optim de amplasare al termostatului;
– este adecvat situatiei in care destinatia lui se schimba, de pilda, ziua este folosit in sufragerie, iar seara este mutat in dormitor.

Raza de actiune este de aproximativ 50m in teren deschis si de aproximativ 30m intr-o cladire, fiind influentata de structura cladirii. Raza de actiune este mult redusa daca undele intampina structuri metalice, beton armat alte surse de radiatie electromagnetica (cuptoare cu microunde, module wireless, telecomenzi radio etc).

Daca se intrerupe tensiunea de alimentare de la retea, receptorul va comanda decuplarea cazanului, care oricum nu poate functiona in lipsa curentului electric. Dupa ce reapare tensiunea retelei, termostatul si baza vor continua, derularea programului prescris. Butoanele de actionare ale termostatului sunt vizibile in fotografia de mai sus. Produsul este usor de exploatat, asa ca nu necesita cunostinte de specialitate. Citirea cu atentie a acestor instructiuni va va aduce satisfactia utilizarii sale in cele mai bune conditii.

AMPLASAREA TERMOSTATULUI CONTER FARA FIR CT3W

Termostatul este mobil, dar este important sa ii gasiti locul potrivit in incapere. Temperatura pe care o sesizeaza va sta la baza deciziilor pe care le ia in comanda cazanului. Va lucra bine daca temperatura sesizata de el va fi reala si nu una influentata de o sursa de caldura sau de frig, cum ar fi un televizor, frigider, veioza, razele soarelui, horn, fereastra, ventilator sau usa de la intrare. Inaltimea optima este la 1,5m de la podea, in zona de circulatie naturala a aerului. Nu-l amplasati pe un perete exterior. Termostatul poate fi folosit in suportul lui sau montat pe perete.